Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? Szilvás szűzérmét!

A szilvaszezonnak annyira örülünk, hogy mindenféle formában szeretnénk az asztalra varázsolni. Nemcsak magában enni, hanem desszertekben és főételekben is viszontlátni. Ezért igazi különlegességet találtunk ki szombati ebédre.

Mandulás szűzérme, fahéjas szilvával

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertésszűz
  • 40 dkg szilva
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 4 dkg vaj
  • olívaolaj, tengeri só
  • őrölt fahéj

Elkészítése:

A húst lehártyázzuk, egészben hagyjuk, és besózzuk. Kevés olívaolajon, csipesszel forgatva süssük a húst körbe-körbe. Közben egy másik serpenyőben, szárazon megpirítjuk a mandulát. Tányérra kiszedjük, majd ugyanebben a serpenyőben, a vajon megpirítjuk a cikkekre vágott szilvát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk fahéjjal. A húst vastagon felszeleteljük, megszórjuk a mandulával és sült szilvával körítve tálaljuk.

Mit főzzek ma ebédre? Szilvás szűzérmét!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top