Gasztro

Tedd el télire: töltött paprika

A töltött paprika és a töltött káposzta párviadala nálunk körülbelül olyan szintű, mint anno a Depeche Mode és a Bonanza a suliban. Mindkettőnek nagy tábora volt, és persze nagy ellenlábasai voltak egymásnak... - kezd bele bloggerünk a paprika eltevésének történetébe.

És mivel én a töltött paprikára voksolok, és én vagyok – többnyire – a szakács, így naná, hogy teszünk el töltött paprika alapot télire, amiből fincsi, zamatos töltött paprikák kerülnek majd a vasárnapi asztalra.

Az egész történet akkor kezdődik, mikor paradicsomlevet főzök, vagyis a paradicsomlével egy időben készítem, mindjárt kiderül, miért.

Hozzávalók:

A paprikákat megtisztítjuk, kicsumázzuk, majd 1-2 percre forró vízbe dobjuk.

A víztől lecsurgatjuk, majd óvatosan egymásba dugjuk őket. Fejjel felfelé: na, mikor ezt leírtam, rögtön elmosolyodtam, mert hol a paprika feje, szóval lyukkal felfelé üvegekbe tesszük és leöntjük forró paradicsomlével úgy, hogy a paprikák közé is folyjon belőle, és teljesen elfedje a paprikát.

Hogyan tovább? Tudd meg A napfény illata blogról!

Tedd el télire: töltött paprika

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top