Gasztro

Itt a színváltós fagyi!

Bár nem úgy néz ki, de kizárólag természetes anyagokból készül.

Egy fizikusból lett szakács, a spanyol Manuel Linares fagylaltkészítő kurzust tartott, amikor felvetette, hogy képes lenne létrehozni a színváltós fagylaltot. Bár a tanulók egyöntetűen kinevették, ő bebizonyította, hogy nem viccelt.

Bár Linares a receptet nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni, mivel még szabadalmaztatás alatt áll, a főbb összetevőket azonban elárulta: eszerint eper, kakaó, mandula, banán, pisztácia, vanília, valamint karamell található az egyébként tutti-frutti ízű színváltós fagyiban, mely olvadás közben liláskékből rózsaszínbe vált.

A meglehetősen stílszerűen Kaméleon névre keresztelt fagyit egyelőre csak a spanyolországi Calella de Mar városában árulják, ám a feltaláló reméli, hogy hamarosan más országokban is elkezdhetik majd a forgalmazást.

Itt a színváltós fagyi!

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top