Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Töltött krumplit!

Kedden adtunk az egészségnek a nyers étellel, most azonban ennek éppen az ellenkezőjét készítjük el vacsorára. Lesz itt krumpli, bacon, sajtkrém, mi szem-szájnak ingere.

Póréhagymával és krémsajttal töltött burgonya

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 szál póréhagyma
  • 4 nagyobb, sütnivaló burgonya
  • 15 dkg zöld fűszeres sajtkrém
  • 1 tojás
  • 10 dkg szeletelt baconszalonna
  • só, bors

Elkészítése:

A héjas burgonyákat alaposan lesikáljuk, és 20-25 percig (a burgonya méretétől függően) sós vízben főzzük. Míg készül a burgonya, a baconszeleteket apró darabokra vágjuk, és teflonserpenyőben ropogósra sütjük. A póréhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és kevés vízben pár perc alatt megpároljuk. A megfőtt burgonyát kicsit hűlni hagyjuk, majd félbevágjuk, és óvatosan kivájjuk a közepét, hogy aztán meg tudjuk tölteni. A kivájt részt a póréhagymához adjuk, majd hozzákeverjük a krémsajtot, a tojást, sózzuk és borsozzuk.

A keveréket visszatöltjük a kivájt burgonyába, és 200 °C fokos sütőben 15 perc alatt ropogósra sütjük. Amikor elkészült, a tetejét megszórjuk a sült szalonnával, és melegen tálaljuk.

Mit főzzek ma vacsira? Töltött krumplit!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top