Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Nyers lasagnét!

Ma áldozunk az egészséges vacsorák oltárán, és nyers kosztot eszünk. A nyers lasagnéban a tésztát vékonyra vágott cukkinilapok helyettesítik, a tölteléket pedig nyersen összeturmixolt zöldségek, diófélék adják. A végeredmény egy illatos, nagyon finom egytálétel.

Zöldséglasagne

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 közepes cukkini
  • fél fej jégsaláta

A paradicsomszószhoz:

  • 20 dkg paradicsom
  • 5 dkg aszalt paradicsom
  • 5 dkg datolya
  • friss bazsalikom
  • fokhagyma
  • bolognai fűszerkeverék

A magos réteghez:

  • 10 dkg mandula
  • 5 dkg paprika
  • egy ek. sörélesztőpehely
  • cukkinidarabok, amik a csíkozásból kimaradtak, max. 5 dkg
  • kb. 1 dl víz
  • só, petrezselyem, citromlé
  • a tetejére paradicsomkarikák, friss bazsalikomlevelek

Elkészítése:

A cukkinikből uborkagyaluval hosszú csíkokat vágunk. A két cukkiniből összesen 16 szép szelet lesz. A jégsalátát vékony csíkokra vágjuk. Az első réteg: 4 cukkinilap egymás mellé téve. A többi réteg is így készül. A paradicsomszósz hozzávalóit turmixgépben simára keverjük. Ha a datolya száraz, akkor előtte be kell áztatni.

A magos réteghez is konyhai robotgépbe tesszük a hozzávalókat, és homogén masszát készítünk. A cukkiniből 4 szeletet lerakunk egymás mellé egy kisebb tálba. Erre rászórjuk a jégsaláta felét. Erre a paradicsomszósz fele kerül, majd ismét 4 szelet cukkini. Erre rákenjük a mandulás krémet, majd újra jön 4 szelet cukkini. Erre a salátalevelek, majd a paradicsomszósz másik fele. A tetejére ismét cukkinicsíkokat teszünk.

Mit főzzek ma vacsira? Nyers lasagnet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top