Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Fahéjas zöldséglevest!

Egy rendkívül izgalmas zöldségleves receptre bukkantunk, így most lazábban, csak levessel fejezzük be a napot, de azért kap egy kis gellert némi fahéjjal.

Zöldségkrémleves fahéjjal

Hozzávalók (2 személy részére):

  • pár csipet só
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirításhoz olaj
  • 2 db sárgarépa
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db burgonya
  • fél mokkáskanál kurkuma
  • 1 késhegyni őrölt római kömény

Elkészítése:

Kevés olajon pirítsuk le a felaprított hagymát. Dobjuk rá a feldarabolt sárga- és fehérrépákat, majd burgonyát. Pároljuk saját levében a zöldségeket, majd öntsünk hozzá 6-8 deci vizet, és főzzük puhára. Fűszerezzük sóval, borssal, római köménnyel, kurkumával és fahéjjal, majd botturmix segítségével pürésítsük össze.

Tálalhatjuk pirított kenyérkockákkal vagy pirított szalonnakockákkal.

Tipp: Bátran variáljuk az ízeket attól függően, hogy mi van még otthon: mehet bele akár egy kevés maradék karfiol, vagy egy maroknyi vörös lencse is.

Mit főzzek ma vacsira? Fahéjas zöldséglevest!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top