Gasztro

Rumos meggy házilag

Desszertekbe is tökéletes, de bóléhez adva is mennyei. Vagy csak úgy magában az esti film mellé pár darab. Próbáld ki te is!

Minden évben szoktam eltenni meggyet alkoholban. Nem kell hozzá sok minden, csak egy csatos üveg, pár kiló szép, érett és hibátlan meggy és egy kis alkohol. Van, amikor Bacardival keverem, van, amikor pálinkával. Mindegyik nagyon jó szokott lenni.

Most rumba áztattam őket. Telepakoltam a csatos üveget meggyel, felöntöttem rummal (lehet Bacardi-féle rum is, vagy a klasszikus rum), szórtam hozzá egy kis cukrot is. És ment a kamra polcára.

Mire vigyázz? Tudd meg a Bonnie konyhája blogról!

Desszertekbe vagy csak úgy: rumosmeggy házilag

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top