Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? Törököt!

Újdonságot szeretnénk kipróbálni, ezért esett a választás egy olyan török receptre, amit még sosem kóstoltunk. De majd most!

Török zöldséges rakott krumpli (Etsiz Patates Oturtma)

Hozzávalók:

  • 1 csipet cukor
  • pár csipet só
  • 1 vöröshagyma
  • ízlés szerint bors
  • 1 babérlevél
  • 10 dkg lencse
  • 1 paradicsom
  • 60 dkg burgonya
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 1 cukkíni

Elkészítése:

Áztassuk be a lencsét pár percre, majd a babérlevél és a kömény hozzáadásával főzzük puhára. A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk fel karikára, és főzzük meg.

Vágjuk fel a hagymát, és kevés olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a feldarabolt cukkinit, fokhagymát, és pirítsuk meg. Keverjük bele a felszeletelt paradicsomot , a paradicsompürét, és öntsük fel kevés, nagyjából 1 deci vízzel. Fűszerezzük egy csipetnyi sóval és cukorral. Főzzük puhára a cukkinit, majd keverjük hozzá a megfőtt lencsét.

Rétegezzük a burgonya felét egy jénai tál aljára, kanalazzuk rá a paradicsomos, lencsés szósz felét. Újból kerüljön rá burgonya, majd a szósz. Öntsünk alá kevés vizet (fél decilitert). Tegyük forró sütőbe, és nagyjából 15 perc alatt süssük készre.

Tálaláskor locsoljuk meg fokhagymás joghurttal.

Tipp: nagyon finom, ha sütéskor sajttal is megszórjuk.

Mit főzzek ma ebédre? Törököt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top