Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? Paradicsomos húsgombócot!

Paradicsomból még mindig sok van a kamrában, úgyhogy e köré csoportosítottam a mai ebédet is. A húsgombóc amúgy is nagy sztár felénk, így paradicsomosan, olaszosan pedig mindenkinek kedvére lesz.

Paradicsomos spagetti húsgombóccal

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 2 kis doboz hámozott, darabolt paradicsom (frissel még finomabb)
  • 50 dkg spagetti
  • 50 dkg darált sertéshús
  • só, fekete bors, oregánó (szurokfű)
  • 1 csokor friss petrezselyem

Elkészítése:

A hagymát finomra vágjuk, és zúzott fokhagymával együtt kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, valamint 2 dl vizet, ízesítjük sóval, borssal és oregánóval. Lassú tűzön, időnként megkeverve, egy órán át főzzük. Közben a darált húst összekeverjük sóval, borssal és finomra vágott petrezselyemmel. Alaposan összegyúrjuk, és apró, gyűszűnyi golyókat formázunk belőle. Serpenyőben olívaolajat forrósítunk, és több részletben megpirítjuk a húsgolyókat, majd 20 percig főzzük a paradicsomszószban. A tésztát a csomagon olvasható ideig főzzük sós vízben, majd összekeverjük a paradicsomos húsgolyókkal.

Mit főzzek ma ebédre? Paradicsomos húsgombócot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top