Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Egészségeset!

Határozottan egészségesen szeretnénk ma vacsorázni, úgyhogy alakbarát saláta lesz a lakoma estére. Olyannyira fittek leszünk, hogy még a majonézt is vegán módon készítjük el. Nagyobb étkűeknek egy kis húst javaslunk mellé.

Nyári sajtos saláta veganézzel 

Hozzávalók 4 személyre:

A salátához:

  • ½ kígyóuborka kockákra vágva
  • 3 közepes paradicsom kockákra vágva
  • 15 dkg trappista sajt kockákra vágva
  • 1 kis csokor apróra vágott snidling
  • 1 fejes saláta kisebb darabokra tépve
  • ½ fej radicchio saláta kisebb darabokra tépve

A veganézhez:

  • 1,5 dl víz
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 1 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 gyűszűnyi száraz fehérbor
  • ½ citrom leve
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál méz vagy 1-2 csepp Stevia
  • 1 csipet őrölt kurkuma
  • 1 csipet fehér bors

Elkészítése:

A veganézhez a vizet felforraljuk, majd levesszük a tűzhelyről. Habverővel gyorsan belekeverjük a rizslisztet, és folyamatos kevergetés mellett 2-3 percre még visszatesszük a tűzre. Ezután hagyjuk kicsit hűlni, majd jó alaposan elkeverjük az olajjal, a tejföllel és végül a többi hozzávalóval is. A saláta alapanyagait egy tálban összekeverjük, és meglocsoljuk a veganézzel. A tetejére ízlés szerint még bármilyen csírát is tehetünk.

Mit főzzek ma vacsira? Egészségeset!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top