Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Dinnyesalátát!

Dinnyés kedvünkben vagyunk ma, mégis csak magában olyan szegényesnek tűnne. Így hát művészkedünk belőle egy isteni finom dinnyesalátát.

Bazsalikomos dinnyesaláta, roston sült csirkemellel

Hozzávalók:

  • kb. 1 kg hideg görögdinnye, kockázva
  • 15 dkg fetasajt, kockázva
  • 7-8 friss bazsalikomlevél, vékonyra csíkozva
  • 1-2 tk balzsamecet
  • 2 ek nem túl markáns ízű olívaolaj
  • fél kk pirított fekete szezámmag
  • 40 dkg csirkemellfilé, szeletelve

Elkészítése:

1. Az ecetet elkeverem az olajjal egy nagyobb keverőtálban. Beleforgatom a dinnyét és a bazsalikomot. Finoman borsozom.

2. Forró, füstölgő serpenyőben, kevés olajon megsütöm a csirkemellet.

3. Tálaláskor óvatosan a dinnyéhez keverem a sajtot, megszórom a pirított szezámmaggal és együtt fogyasztom. Ha a dinnye nem elég édes, akkor egy kevés mézet csorgathatunk az ecetes alaphoz. 2-3 adag lesz belőle.

Mit főzzek ma vacsira? Dinnyesalátát!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top