Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Tésztát ricottával!

Újrahasznosítunk ma vacsorára, a tegnapi maradék spenótot felhasználjuk, mert semmi sem veszhet kárba. Tésztával még a gyerekek is örömmel megeszik.

Spenótos–sütőtökös farfalle ricottával

Hozzávalók:

  • pár csipet só
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. olaj
  • pár csipet őrölt bors
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg parmezán
  • 30 dkg spenótlevél
  • 40 dkg farfalle
  • 25 dkg ricotta
  • 20 dkg sütőtök

Elkészítése:

A sütőtök belét felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőt előmelegítünk, beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Belereszeljük a fokhagymát, majd hozzáadjuk a spenótot és a tököt. Lefedve 10 perc alatt puhára pároljuk, néha megkeverjük. Hozzáadjuk a ricottát és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. A tésztát al dentére főzzük, összekeverjük a szósszal, és parmezánnal meghintve tálaljuk.

Mit főzzek ma vacsira? Tésztát ricottával!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top