Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? – Grillezzünk!

Végre péntek, jön a hétvégi leeresztés. Nyáron pedig a péntekek és a hétvégék sokszor szólnak grillezésről, jobbnál jobb fogásokat lehet egyszerűen és gyorsan összedobni. Ráadásul még az alakunkra is baráti a hatása, így ma mindenképpen grillezés lesz a program.

Rozmaringos csirkecombfilé feta sajtos cukkinivel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 egész csirkecomb
  • 2 szál rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál durva szemű só
  • kb. 1 dl olívaolaj
  • 2 közepes cukkini
  • 20 dkg feta sajt
  • 20 levél bazsalikom

Elkészítése:

A csirkecombokat kicsontozzuk. A rozmaringleveleket apróra vágjuk, a durva sóval és az aprított fokhagymával összekeverjük, a csirkehúst a bőre alatt bedörzsöljük vele, majd olívaolajba forgatjuk. Sütés előtt lecsöpögtetjük, és a bőrével lefelé a grillrácsra helyezzük. A bőrét szép pirosra sütjük, majd megfordítjuk, és a húsos részt is megsütjük. Tíz-tizenöt másodpercre visszafordítjuk a bőrös felére, és a húsos oldalát is megszórjuk a rozmaringos sókeverékkel (így nem ég rá a rozmaring).

A cukkiniket hosszában nagyon vékony szeletekre vágjuk. A feta sajtból kis kockákat vágunk. A sajtot a cukkiniszeletekre tesszük, feltekerjük. A cukkini és a sajt közé tehetünk bazsalikomlevelet. Grillen gyorsan megsütjük (kb. 2 perc). A csirkecombok mellé tálaljuk.

Mit főzzek ma vacsira? - Grillezzünk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top