Gasztro

Étteremláncot nyit Oroszországban Gérard Depardieu

Igazán "fantáziadús" nevet adott a vendéglőjének.

Gérard Depardieu első oroszországi étterme októberben nyitja meg kapuit Moszkvában Gérard néven. Nem csodálkoznánk, ha a megnyitón a díszvendégek között Vlagyimir Putyin is ott lenne, a filmcsillag ugyanis nagyon jó barátságban van az orosz államfővel, az orosz útlevelet is személyesen adta át Depardieu-nek. A tervek szerint hasonló vendéglő nyílik majd Szentpéterváron, valamint a mordvinföldi Szaranszkban is, ahol a másfél éve orosz állampolgárságot élvező francia filmsztárnak – aki már repülőgép folyosójára is vizelt – az állandó oroszországi lakóhelye van bejelentve.

Mit kell tudni a konyháról? Mint a filmsztár megjegyezte, a Gérard étteremlánc egyszerű orosz és francia ételeket fog kínálni “pont úgy, ahogyan ő szereti”. A színésznek, aki a nagy vagyonokat terhelő magas adók elől menekült az orosz állampolgárságba, már van három vendéglője Párizsban és több étterme Belgiumban, valamint több borászata is.

A Szegedi Szabadtéri Játékokon színpadra lépő filmsztár nemrégen élesen kritizálta a magyar gasztronómiát (de lehet, hogy csak a sértettség beszélt belőle, mivel dugába dőlt a tervezett budapesti étterem nyitása – szerk.). A kijelentése azonban annyira szíven ütötte a magyar fitneszgurut, Schobert Norbit, hogy a Facebook-oldalán jól vissza is szólt a színésznek (“Gérard! Elittad az eszed” felvezetéssel).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top