Gasztro

Nézd, itt a villámkezű fagyiárus! – videó

Itt a street food fagylalt, ahogy még nem próbáltad!

A “kérek egy gombóc fagyit” mondat itt és most értelmét vesztette… – írja a HahoPihe Konyhája bloggere. 

Nézd, itt a villámkezű fagyiárus

A gombócos fagyit szinte az egész világon ismerik, a csavart fagyi se egy nagy durranás már, habár imádjuk, a pálcikás és dobozos jégkrémek pedig bármelyik sarki közértben beszerezhetők.

 

Nézd, itt a villámkezű fagyiárus

És ne feledjük azokat a fagyasztott minigolyókat, amik szintén pár éve robbantak be a köztudatba, és a gyerekek imádják kanalazni.

Ha Ázsiában jártok, láthattok egy másik variációt is a fagyira. Tökéletes street food fagyi.

Nézd, itt a villámkezű fagyiárus

Láttunk már utcán/vásárokban készített ételeket tucatjával, azt hinnénk, már nincs új a nap alatt. Hát nekem mégis van. Noha Ázsiában járt olvasóim lehet, hogy most csak legyintenek, hogy hja, ezt ismerem, úgy gondolom, a többségnek tudok most újat mutatni!

Képzeljétek el, ahogy sétáltok egy zsúfolt utcán, mondjuk Bangkokban, és fagyira vágytok. Tobzódik a sor egy árus előtt, aki egy szép nagy platnin kreál valamit. Azt hiszitek, palacsinta, hisz nyaralásaitok alkalmával már tucat ilyet láttatok, ahogy előttetek készül óriás méretben, megpakolva minden finomsággal. Aztán rájössz, hogy a platni nem süt, hanem hűt. Nem is akárhogy. Némi friss gyümölcs, plusz a szükséges alapanyagok, egy spakli, ügyes ázsiai kezek, és néhány pillanat múlva már kanalazhatod befelé a fagyiTEKERCSEKET!

Ha kíváncsi vagy, miről van szó, itt nézd meg a videót!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top