Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Édességet!

Egyrészt péntek van, másrészt valami édességre vágyunk, így a mai vacsoratippünk rendhagyó módon egy kevert süti. Nem elvetemült ötlet ezzel bevágódni a gyerekeknél, ráadásul a levendula miatt egy igazi ínyencséget tálalhatunk majd.

Levendulás, cseresznyés kevert süti

Hozzávalók:

  • 220 g liszt
  • 100 g cukor
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • 50 g, 2 kiskanálnyi levendulavirággal összekevert porcukor
  • 125 g margarin
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 bögre magozott cseresznye

Elkészítése:

Készítünk levendulás porcukrot két kiskanál szárított levendulavirág és 50 g kristálycukor összeőrlésével. Ebből vegyünk két kanállal, és hintsük meg vele a kimagozott cseresznyét.

Robotgéppel keverjük krémesre a puha margarint és a kristálycukrot, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük hozzá a levendulás porcukrot, a szódabikarbónával elkevert lisztet és a tejet.

Egy közepes méretű, hosszúkás sütőformát béleljünk ki sütőpapírral. Öntsük bele a massza felét, ezt szórjuk meg a gyümölcs felével. Fedjük be a megmaradt masszával, majd dobáljuk rá a maradék cseresznyét is. Előmelegített sütőben, kb. 170 fokon süssük 30 percig.

Mit főzzek ma vacsira? Édességet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top