Gasztro

Készítsd el: a nyár sztárja a panna cotta

A panna cotta, azaz a tejpuding egy nagyon könnyű olasz édesség, nincs vele sok munka, és nem kell a sütőt sem bekapcsolnunk hozzá. Bloggerünk 2 receptet is mutat: a hagyományosat és a főzés nélküli változatot.

Hagyományos, főzős változat

Hozzávalók:

(4 adaghoz)

  • 250 ml habtejszín
  • 250 ml tej (3,5 %-os)
  • 4 lapzselatin
  • 50 g cukor vagy édesítő (én most xilitet használtam)
  • vaníliaaroma vagy -rúd
Készítsd el: a nyár sztárja a panna cotta

Elkészítés:

(10 perc)

  1. A tejszínt elkeverjük a tejjel és a cukorral.
  2. Feltesszük főni, és forrásig főzzük.
  3. Levesszük a lángról, majd a zselatinlapokat beletesszük a tejszínes tejbe, és addig keverjük, míg teljesen elolvad benne.
  4. Négy kis tálkát hideg vízzel kiöblítünk, mert így majd könnyebben ki tudjuk borítani a panna cottát tálaláskor.
  5. A tálkák aljába lekvárt kanalazunk vagy friss gyümölcsöt teszünk, majd rákanalazzuk a krémet.
  6. Megvárjuk míg kihűl, majd 5-6 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Ismerd meg a főzés nélküli változatot is az Inspiráló blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top