Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Sóskát elő!

A sóska pont az az étel, amit gyerekkoromban annyira nem szerettem, de felnőttként már alig várom a szezonját mindig. Számtalan módon képes vagyok elkészíteni, de az alábbi recept az egyik kedvenc vacsorámmá vált az idők folyamán.

Sóskagazpacho salsával

 

Hozzávalók:

  • 1 uborka
  • 15 dkg sóska
  • 1 fokhagymagerezd
  • só, frissen őrölt bors
  • 5 dl víz
  • 1 citrom leve
  • 1-1,5 dl olaj
  • 1 szelet pirított kenyér héj nélkül
  • kevés Cayenne-bors vagy csili

Salsa:

  • 1 piros húsú paprika
  • 1 ek almaecet
  • pici só

Elkészítése:

Az uborkát megmossuk, szárvégeit levágjuk. A sóskát megmossuk, szárait lecsipkedjük. A fokhagymát megtisztítjuk és lereszeljük. A vízzel, a citromlével és az olajjal, a kenyérbéllel a zöldségeket lepürésítjük. Ízesítjük sóval, borssal és kevés Cayenne-borssal vagy csilivel. Ha túl sűrűnek találjuk, hígíthatjuk vízzel. Hidegen kínáljuk. A paprikát apró kockákra vágjuk és kicsit marináljuk a sóval, ecettel. Tálaláskor a gazpachóval kínáljuk.

Mit főzzek ma vacsira? Sóskát elő!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top