Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? A pizza örök kedvenc

A pizzának, mondhatni, nincs is szezonja. Vagyis mindig szezonja van, csak a feltétet az évszak piaci kínálata erősen befolyásolhatja. A bátrabbak nemcsak egy kis rukolát, hanem "halványra" szelt cukkinit, újkrumplit, paradicsomot is tehetnek rá, és feldobhatják valamilyen friss fűszernövénnyel.

Mascarponés pizza sonkával

Hozzávalók:

Tészta:

  • 25 dkg rétesliszt
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 dl meleg víz
  • 1-2 ek. olívaolaj
  • 2 csipet só
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 10 dkg mascarpone

Szósz:

  • paradicsompüré
  • 1 kk. bazsalikom
  • 1 szál friss rozmaring összetörve
  • csipetnyi só
  • kevés cukor

Feltét:

  • 5-6 szelet sonka, lehetőleg pármai
  • 1 szűk maréknyi rukola
  • 1 darabka füstölt scamorza
  • 1 közepes édes hagyma

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatom, majd alaposan összedolgozom a tészta többi hozzávalójával, és egy rövid ideig hagyom kelni. A tésztából lehet egy vastag vagy két vékony korongot csinálni. Aki két pizzára feni a fogát, az duplázza meg a fent leírt feltétet. A paradicsompürénél direkt nem írtam mennyiségeket, ez az a dolog, amelyet bizony kóstolgatni kell, egyéni, és paradicsompürétől is függhet, hogy kinek milyen arányok válnak be. A kinyújtott, sütőpapíros tepsire helyezett, alaposan megkent és enyhén megpakolt pizzákat a kellemesen surrogó 190 fokos sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg szépen meg nem színesedik a tetején a sajt.

Mit főzzek ma ebédre? A pizza örök kedvenc

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top