Gasztro

Közülük kerül ki idén Magyarország tortája

Íme a három döntős!

A székesfehérvári Damniczki cukrászat Somlói revolúció, a budapesti Művész Kávéház Aranyló tokaji és Eper furmint nevű tortáját választotta ki idén első körben a szakmai zsűri a Magyarország tortája versenyben.

Auguszt E. József cukrász, a zsűri tagja szerint a Somlói revolúció valóban forradalmi torta, hiszen bár alapvetően a somlói galuska ízével dolgozik, se kívül, se belül nem emlékeztet a magyar édességre. Az Eper furmint torta igazán “kacifántos egyesítése” az epernek és a furmintnak, az Aranyló tokaji tortában pedig erőteljesen érződik a magyar bor íze, a világos piskótaalapon készült tortát tokajival és csokoládéval kezelt mazsola bolondítja meg.

A szakmai zsűri összesen 20 versenyző közül jelölte ki a három tortát, amelyeknek a következő hónapokban további két körben kell vizsgázniuk, míg kiválasztják közülük az augusztus 20-i nemzeti ünnepre Magyarország 2014-es tortáját. Fontos szempont a döntésben, hogy mindenki számára könnyen, különleges technikák nélkül is elkészíthető legyen az édesség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top