Gasztro

5 kreatív ötlet: mihez kezdj a sok eperrel?

Az eperszezon végén járunk, így már csak kevés helyen és újra drágán kapható az eper. Azonban sokan imádják ezt a finom gyümölcsöt, és még az utolsó pillanatokban sem akarnak lemondani édes ízéről. Ezért összegyűjtöttem néhány epres édességet.

A banán és az eper ötvözése nyerő gondolat, és ha még egy kis csoki is színesíti dekoráció gyanánt ezt a gyümölcsnyársat, bizony ellenállhatatlan lesz.

Egyszerű elkészítése miatt akár a gyerekbulik fő attrakciója is lehet, a gyerekek maguk is előállíthatják saját kis nyársaikat. A csoki díszítést sütőpapírral bélelt edényben végezzük, és fél órára tegyük hűtőbe az elkészült remekműveket. Az alkotók honlapján fotókkal illusztrált elkészítési leírást találtok.

5 kreatív ötlet: mihez kezdj a sok eperrel?
 

A nagyobb eperszemekről könnyedén eltávolíthatjuk a zöld levelet és még a belsejében lévő fehér részt is, egy szívószál segítségével. Az ezzel a módszerrel “kibelezett” epreket akár meg is tölthetjük, például csokikrémmel.

 

5 kreatív ötlet: mihez kezdj a sok eperrel?

 

Az egyforma vékony szeletekre vágott eperdarabokkal kiválóan lehet díszíteni a tortákat, süteményeket.

 

5 kreatív ötlet: mihez kezdj a sok eperrel?

 

A többi tippet a Kölyökzsúr blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top