Gasztro

Spenótfőzelék másképp: laktózérzékenyeknek is

A spenót nem mumus. Annyira jófej zöldség, nagyon jól kombinálható még elsőre talán hajmeresztőnek tűnő hozzávalókkal is, mint például a kókusztej.

Én szeretek eltérni a hagyományos ízektől, hiszen tudjátok, tavaly kattantam rá a kókusztejes spenótfőzelékre, abból is az édes-mézes verzióra, pici gyömbérrel megbolondítva. Ezúttal szintén maradék kókusztej várt felhasználásra, viszont sós ízre vágytam, és ismét egy pikáns ebéd kerekedett belőle.

Az is mellette szól, hogy 10 perc alatt elkészült (én nyertem, Jamie!), egymagában ettem nagy tányérból nagy kanállal jó sokat, szezámmaggal megszórva, de mehet mellé akár bundás kenyér is, vagy kemény tojás, vagy jóféle rozskenyér. Mondjuk, pörköltet azért nem tennék a tetejére…

Sokak számára az is fontos lehet, hogy laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják, a sűrítéshez pedig zablisztet használtam, de akár kukoricakeményítőt is lehetne, így gluténérzékenyek sem maradnak ki a jóból.

Hozzávalók 2 személyre:

  • fél kg friss spenótlevél
  • 4 deci kókusztej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál madras currykeverék, vagy ha ez nincs: pici őrölt római kömény, koriander, kurkuma keveréke
  • fél mk. őrölt csili
  • 2 csapott ek. zabliszt
  • 1 ek. kókuszzsír
  • 1 ek. szezámmag a tetejére

Hogyan készítsd? Tudd meg a Pálmafa Project blogról!

Spenótfőzelék másképp: laktózérzékenyeknek is

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top