Így készül a díjnyertes eperlekvár

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Itt az eperszezon, gyerünk lekvárt főzni! Bloggerünk nem mindennapi, díjnyertes recepttel készült!

Mivel most tényleg szuperolcsó az eper, nem lehet idén sem kihagyni a lekvárfőzést. Készült már korábban levendulás és bodzás ízesítésű, volt, hogy került bele bors és étcsoki is, de van, hogy az egyszerű ízek olykor felülmúlják a flancos változatokat. Ez a klasszikus eperlekvár a River Cottage-ből ismert Pam Corbin díjnyertes receptje alapján készült, és tényleg isteni finom.

Hozzávalók:

  • 1 kg eper
  • 500 g cukor
  • 450 g befőzőcukor
  • 150 ml citromlé

 Az elkészítésről a Marmalade blogon!

Így készül a díjnyertes eperlekvár
Címkék: lekvár eper
Olvass tovább

Hozzászólások

ymsz 2014-06-03 23:09

Ezen én is kiakadtam "nagyon olcsó az eper".

 

Nálunk Bp-en 799 ft. Közel van szedd magad, ott 400-450 körül adják... de még ez is sok befőzni sztem. 

csutak51 2014-06-03 23:02

Ennyi cukorral szerintem nyersen kikeverve is eláll!:)

 

Anyósom csinált annó nyersen kikevert lekvárt (sárgabarackból), -isteni íze van-, és annál volt a gyümölcs-cukor aránya 1:1.

 

 

csutak51 2014-06-03 22:57

Nem tévedés a cukormennyiség, itt megerősíti, -a "Kommentek"-nél- mert ott is sokallta valaki!

 

Lehet, hogy az 1 kg eperhez sok a 1,5 dl-nyi citromlé, és azért tett hozzá annyi cukrot.:)

eda-1952 2014-06-03 21:52

Talán "vagy"-ot akart írni a cukor és  a befőzőcukor közé....

Amúgy meg nekem már a nyitás elég volt:" Mivel most tényleg szuperolcsó az eper" Ilyenkor anyázok, meg hozzáteszem, hogy biztosan a fővárosban, vagy akinek megterem. Mert itt perpill 1299-ért láttam ma.

 

El nem tudom képzelni, hogy ez mitől különleges lekvár? Egyszer csináltam egy brosúrából (elveszett) egy banáner nevűt, na az különleges volt és finom, a nevéből látszik, hogy eper és banán volt összeházasítva. Viszont nem arra való volt, hogy eltegyük Húsvétra, mert addigra bebarnult és azt a finom ízét is elvesztette. (hátha valaki belebotlik a receptbe, annak írom, hogy tudja..)

kivi39 2014-06-03 21:36

Csatlakozom a többiekhez. Mi a bánatnak ennyi cukor? Ilyen erővel meg lehet venni a boltit is, azzal nincs munka. 1 kiló eperhez 10-15 dekánál nem kell több cukor. Ennyi még a sárgabarackba is elég, pedig az savanyú lesz főzéskor.

antironia 2014-06-03 21:11

Lehet, hogy a cukorgyár írta ki a díjat, és ott lett díjnyertes...

"ki használja a legtöbb cukrot befőzésnél" ....

 

:D:D:D:D:D

Ophelia. 2014-06-03 21:11

Hogy elnyomja a cukor ízét ;) gondolom.