nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Így készül a díjnyertes eperlekvár

Itt az eperszezon, gyerünk lekvárt főzni! Bloggerünk nem mindennapi, díjnyertes recepttel készült!
cafeblog/marmalade
f Ajánlom

Mivel most tényleg szuperolcsó az eper, nem lehet idén sem kihagyni a lekvárfőzést. Készült már korábban levendulás és bodzás ízesítésű, volt, hogy került bele bors és étcsoki is, de van, hogy az egyszerű ízek olykor felülmúlják a flancos változatokat. Ez a klasszikus eperlekvár a River Cottage-ből ismert Pam Corbin díjnyertes receptje alapján készült, és tényleg isteni finom.

Hozzávalók:

  • 1 kg eper
  • 500 g cukor
  • 450 g befőzőcukor
  • 150 ml citromlé

 Az elkészítésről a Marmalade blogon!

Így készül a díjnyertes eperlekvár
Megosztás Facebookon