Gasztro

Mit főzzek ma vacsira?

Hoztunk ma estére mindent, mi jó falat: van itt csirke, tészta, pite, hogy az egész családnak legyen fogára való vacsora.

Mit főzzek ma vacsira?Lenmagos csirkeszárny, sajtmártogatóval

Hozzávalók:
• 16 csirkeszárny
• só
• 3 tojás
• 10 dkg liszt
• 15 dkg zsemlemorzsa
• 1 ek lenmag
•  a sütéshez: olaj

A mártogatóhoz:
• 10 dkg natúr krémsajt
• 1 dl tejföl
• 10 szál snidling
• 5 szál petrezselyem
• csipet só
• fekete bors

Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk – a rajtamaradt tollakat csipesszel kihúzzuk –, és besózzuk. A tojásokat felverjük, a zsemlemorzsát összekeverjük a lenmaggal, mélytányérokba tesszük ezeket, és a lisztet is. Ezután a lisztbe, a tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő olajban ropogósra sütjük. (Az olaj ne legyen túl forró, különben hirtelen megsül a panír, de a szárny belül nyers marad!) Közben egy tálban összekeverjük a krémsajtot és a tejfölt, majd ízesítjük csipet sóval, fekete borssal, és hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszereket. Ezzel a krémmel és hasábokra vágott zöldségekkel tálaljuk a szárnyakat.

Mit főzzek ma vacsira?Reteklevélpesztós tészta fokhagymás sült retekkel

Hozzávalók:
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál olaj
• 3 dkg vaj
• 1 csomag retek

Pesztó:
• ízesítéshez só
• 1 gerezd fokhagyma
• ízesítéshez őrölt bors
• 2 dl olívaolaj
• 4 dkg dió
• 1 csomag retek levele (csak ha bio!!)
• 8 dkg (fejenként) tagliatelle
• 4 dkg Grana Padano

Elkészítés:
Vizet teszünk fel a tésztának. A pesztóhoz a diót száraz serpenyőben megillatosítjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd a többi hozzávalóval botmixerrel pürésítjük.
A retket megmossuk, majd nyolcadoljuk. A fokhagymát megtisztítjuk és lapokra vágjuk. Vajat és olajat melegítünk, majd a fokhagymát megfuttatjuk benne, majd hozzáadjuk a retket és 1 perc alatt megsütjük. A tésztát ha kifőztük, átforgatjuk a pesztóval, majd a fokhagymás sült retket teszünk a tetejére.

Mit főzzek ma vacsira?Epres pite

Hozzávalók 10 szelethez:

A tésztához:
• 15 dkg liszt + a formához
• 10 dkg porcukor
• fél csomag sütőpor
• csipet só
• 1 kisebb citrom reszelt héja
• 2 tojás
• 10 dkg natúr joghurt
• 10 dkg sütőmargarin, olvasztva + a forma kikenéséhez

Az epres részhez:
• 20-25 dkg eper
• 5 dkg kristálycukor
• fagylalt a tálaláshoz

Elkészítés:
A tésztához a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a sót és a reszelt citromhéjat egy tálban elkeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot és az olvasztott margarint, és sima tésztává keverjük. Az epreket megmossuk, a zöldjét leszedjük, majd felkockázzuk. A kristálycukrot egy serpenyőben aranybarnára karamellizáljuk, majd 0,3 dl vízzel felöntjük, sziruppá főzzük. Az epret kissé megfuttatjuk rajta, csak annyira, hogy ne legyen túl lágy.
A szirupot leszűrjük, és az epret elosztjuk a margarinnal kikent, kilisztezett formában elkent tészta tetején. Ha szükséges, kissé belenyomkodjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Langyosan szeleteljük, fagylalttal kínáljuk.

Ha tetszett az összeállítás, és neked is gondot okoz a napi főzőcskézés, töltsd le a Nők Lapja Café alkalmazását, hogy mindennap biztosan megkaphasd napi tippjeinket!

Részletes leírást pedig itt találsz a letöltésről, ha véletlenül elakadnál valahol.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top