Gasztro

3 recept roppanós retekkel

A hónapos retek a medvehagyma után a tavasz igazi hírnöke. A harsogóan friss retket csak úgy magában is jó enni, de ha már unjuk szendvicskiegészítőként, mutatunk pár fogást, még mit is lehet kezdeni vele.

3 recept roppanós retekkelRetektzatziki csirkével és pirított újburgonyával

Hozzávalók:

Retektzatziki:

•    1 nagy doboz natúr joghurt
•    1 csokor retek
•    Só

A retket megmossuk, lereszeljük, és besózzuk, majd egy szűrőben fél óra alatt kicsöpögtetjük. A végén kinyomkodjuk, és a natúr joghurttal összekeverjük.
A megmosott, leszárított csirkemellet vékonyan bekenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Az újburgonyát víz alatt megdörzsöljük, így a vékony hártya lejön róla, majd negyedbe vágjuk. Kevés olívaolajon 10 percig pirítjuk, majd 1 ek. vajat adunk hozzá, ezzel pirítjuk készre. Csak tálaláskor sózzuk meg.

3 recept roppanós retekkelCukkinis-répás tészta retekkel és citrommal

Hozzávalók:

•    1 csokor újhagyma
•    2 salátacukkini
•    1 sárgarépa
•    4 retek
•    1 citrom
•    Só
•    Frissen őrölt bors
•    1 marék napraforgómag
•    Olívaolaj

Tészta (maccheroni, bucattini, spaghetti)

A zöldségeket megmossuk, az újhagymát vékony karikákra vágjuk, a salátacukkinit lereszeljük, a sárgarépát megtisztítjuk, és zöldséghámozóval szalagokra szeljük. Olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a cukkinit és a sárgarépát, és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, citromlét facsarunk rá, majd meghintjük napraforgómaggal. A retket megmossuk, vékony karikákra vágjuk, majd keresztben csíkokra. A tésztát al dentére főzzük, összekeverjük a raguval, majd megszórjuk a friss, ropogós retekkel. Petrezselyemmel ízesíthetjük még.

3 recept roppanós retekkel

Sárgarépa-krémleves retekkel

Hozzávalók:

•    1 hagyma
•    5 sárgarépa
•    2 tk. curry
•    1 tk. őrölt római kömény
•    1 tk. őrölt koriander
•    1 narancs leve
•    5 retek
•    2 dl natúr joghurt
•    Olívaolaj
•    Só
•    Frissen őrölt bors

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és 3 ek. olajon megfonnyasztjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, és felkarikázzuk, a hagymához adjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, és puhára főzzük a levest. A narancs levével és a joghurttal savanyítjuk, a frissen vágott retket tálaláskor keverjük hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top