Gasztro

Feketeszedres, mákos rétes

Mák vagy fekete szeder? Nem kell választanod! Készíts feketeszedres, mákos rétest a dupla ízélményért!

Hozzávalók 6 személyre

A rétestésztához:Feketeszedres, mákos rétes

  • 270 g finom liszt
  • csipet só
  • 1 (M-es) tojás
  • 2 ek napraforgóolaj
  • 1 tk almaecet
  • 125 ml langyos víz
  • 60 g olvasztott vaj a kenéshez
  • porcukor

A töltelékhez:

  • 125 ml tej
  • 250 g mák
  • 50 g nádcukor
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 400 g fekete szeder
  • 1 ek rum

Az elkészítés módját a Mahlzeit in Öesterreich blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top