Gasztro

Vacsitippek 5 hozzávalóból

Nézz be a spájzba, hűtőbe, kutasd fel az otthon fellelhető alapanyagokat, mert az alábbi receptek oly kevés hozzávalóból állnak, hogy szinte bevásárolni sem kell főzés előtt.
Fotó: hahopihe.cafeblog.hu
Fotó: hahopihe.cafeblog.hu

Tejbegrízből gombócot

Hozzávalók:
● 3 dl tej
● csipet só
● 60 gramm búzadara
● 4-5 ek. cukor
● 2 ek. olaj
● 4-5 ek. zsemlemorzsa

Elkészítés:
A tejet egy csipet sóval elkezdjük melegíteni. Kb. félidőben hozzáadjuk a cukrot, majd fokozatosan a búzadarát, és kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Az egészet felforraljuk. Ha kész, félretesszük hűlni. Az olajat egy serpenyőben hevíteni kezdjük, rászórjuk a zsemlemorzsát, és világosra pirítjuk. Vigyázzunk, az elején nagyon nem akar pirulni, aztán hirtelen elkezd, és könnyen leéghet.
A kihűlt és kemény tejbegrízből vizes kézzel gombócokat gyúrunk, a pirított morzsában meghempergetjük. Lekvárral, tejföllel, fahéjas cukorral elfogyasztjuk. A gyerekek (is) imádni fogják! Ja, és ha kihűlt a tejbegríz, akár gyerekekkel is gyúrhatjuk a gömbiket bátran! 

Vacsitippek 5 hozzávalóbólMozzarellás, paradicsomos szendvicsek pestóval

Hozzávalók 4 szendvicshez:
●    4 ciabatta; vaj
●    25 dkg mozzarella
●    4 paradicsom; só, bors
●    1 nagy marék bazsalikomlevél
●    2 evőkanál bazsalikomos pesto

Elkészítés:
A ciabattákat félbevágjuk, megvajazzuk. A mozzarellát és a paradicsomokat vékonyan felkarikázzuk, a ciabatta alsó felére tesszük. Enyhén sózzuk, frissen őrölt borsot tekerünk rá, majd elrendezzük rajta a bazsalikomleveleket. A zsemle felső részét megkenjük a pestóval, összenyomjuk a ciabattát, végül forró kontakt grillsütőben 5 perc alatt megsütjük.

Csirkés kínaikel-saláta csicseriborsóval

Fotó: sulvefove.nlcafe.hu
Fotó: sulvefove.nlcafe.hu

Hozzávalók:
●    só, bors, olívaolaj
●    1 citrom
●    40 dkg konzerv csicseriborsó
●    40 dkg csirkemellfilé
●    1 kisebb kínai kel
●    1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Vágjuk fel nagyobb kockákra a csirkemellet. Készítsünk pácot: keverjük el a citrom reszelt héját, a felaprított fokhagymát, a sót és a borsot 5 evőkanál olívaolajjal.
Öntsük az olajat a csirkére, és minimum fél óráig pácoljuk. A kínai kelt vágjuk fel kb. 3×3 cm-es darabokra. Hevítsünk fel egy nagy teflonserpenyőt, süssük ropogósra a csirkemellkockákat, az utolsó 2 percben adjuk hozzá a kínai kelt, fonnyasszuk meg, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett csicseriborsót.

Tipp:
Könnyű, ám laktató saláta, ideális fogyókúrához. Hidegen és melegen is fogyasztható.

Ha tetszett az összeállítás, és neked is gondot okoz a napi főzőcskézés, töltsd le a Nők Lapja Café alkalmazását, hogy mindennap biztosan megkaphasd napi tippjeinket!

Részletes leírást pedig itt találsz a letöltésről, ha véletlenül elakadnál valahol.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top