Gasztro

Sonka húsvétra: Nigella, Jamie és Gordon receptjei

Ha a kötözött, főtt sonkán túl is vágynánk valami különlegesre húsvétkor, érdemes nemcsak a kész sonkás ételek felé kacsintgatni, hanem az ízvilágon is variálni.
Három édes receptet ajánlunk három nagyszerű séf ajánlásával, hogy elkápráztathasd a vendégeket és a családot húsvétkor. 
 
Nigella: húsvéti sonka Coca-Colában
 
Hú. A ragyogó Nigella Lawson nem átlagos szakács, az biztos, szereti feszegetni a határokat, gondoljuk csak a rántott Bounty receptjére. A kólában sült sonka sem tekinthető átlagos húsvéti receptnek, főleg, hogy a kóláról sok jót még igazán nem hallottunk. Mindenesetre ha nyitottak vagyunk egy viszonylag markáns sós-édes párosításra, akkor itt az alkalom, hogy kipróbáljuk. Magyarul itt, angolul pedig itt találjátok a receptet.
www.nigella.com
www.nigella.com
 
Jamie Oliver: narancslekváros húsvéti sonka
 
Jamie Oliver egyszerűen, természetesen és végtelen lelkesedéssel beszél enyhén pöszén a főzésről, nagycsaládos apuka, aki segít a kallódó gyerekeken, megreformálja az angliai gyermek-közétkeztetést és tonnányi remek szakácskönyve van. Ez a recept pikáns, de azért nem durva, itt is a sós-édes (ráadásul az édesnek is egy különleges fajtája, egy tisztességes narancslekvár, ami enyhén kesernyés és nem ehetetlenül sziruposan édes) íz kombinálódik. Magyarul itt, angolul itt találjátok a receptet.
www.jamieoliver.com
www.jamieoliver.com
Gordon Ramsey: húsvéti sonka mézben
 
Számos Michelin-csillag és rengeteg sikeres főzőműsora bizonyítja, hogy remek szakács. Híresen impulzív, karakteres figura, nem feltétlenül szeretjük, de fékezhetetlen energiái időnként mégis vonzóvá teszik. Ez a húsvéti sonka egy karácsonyi receptje eredetileg, de szerencsére semmi nem akadályoz meg bennünket abban, hogy egy másik, szintén nagy ünnephez kössük ezt az ételt. 
Magyarul itt, angolul itt találjátok a receptet.
www.channel4.com
www.channel4.com
 

Még több recept húsvétra:

Jamie Oliver húsvéti sütije gyerekeknek:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top