Gasztro

Szuper húsvéti menütippek a sztárbloggertől

Közeleg a húsvét, és már most azon aggodalmaskodsz, mit főzzél a vendégseregnek? Egy komplett húsvéti menüt mutatunk be, ami jól előkészíthető, hogy ne kelljen az egész ünnepet a konyhában töltened!

A borsólevest akár két nappal korábban is elkészítheted, hűtőben jól tárolható. A ragu is elkészíthető előző este, a mini Pavlovákat is érdemes elkészíteni korábban, jól záródó műanyag dobozban két napig eláll a tejszín és a gyümölcsök nélkül.

Húsvéti menütipp a sztárbloggertőlMentás borsókrémleves

• 1 fej hagyma
• 60 dkg fagyasztott zöldborsó
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 csokor menta
• só
• frissen őrölt bors
• olívaolaj

A hagymát finomra vágjuk, és három evőkanál olívaolajon megfonnyasztjuk. A borsót hozzáadjuk, annyi vízzel felengedjük, hogy ellepje, majd addig főzzük, hogy a borsó megpuhuljon. Közben a fokhagymát belereszeljük. Botmixerrel a mentát is beleturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk. Ha túl sűrű volna, vízzel hígíthatjuk.

Rózsaborsos, spárgás sertéscsíkok mascarponés szószban

Húsvéti menütipp a sztárbloggertől

• 80 dkg sertéscomb
• 1 csokor újhagyma
• 3 ek olaj
• só
• frissen őrölt bors
• 2 dl száraz fehérbor
• 1 dl tejszín
• 1 csomag zöld spárga
• 1 ek rózsabors
• 25 dkg mascarpone
• fél citrom leve

A húst megmossuk, szeletekre vágjuk, majd felcsíkozzuk. Az újhagymát vékonyra karikázzuk. A serpenyőt előmelegítjük, beleöntjük az olajat, majd megüvegesítjük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a sertéshúst, fehéredésig körbepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. A borral felöntjük, hagyjuk, hogy pár perc alatt az alkohol elillanjon belőle, majd lefedve pároljuk a húst, míg meg nem puhul. Adott esetben vizet is öntünk hozzá, ha elpárolgott volna a folyadék, de a hús még nem volna puha. A zöld spárga szárvégét levágjuk, a többi részt kétcentis darabokra vágjuk, a sípokat félretesszük. Ha már puha a hús, hozzáadjuk a spárgakockákat, majd a tejszínt, a mascarponét és a rózsaborsot. Fél citrom levével pikánsabbá tehetjük. Széles metéltet főzzünk hozzá!

Húsvéti menütipp a sztárbloggertőlMini Pavlova eperrel

• 4 tojásfehérje
• 20 dkg kristálycukor
• 2 tk kukoricaliszt vagy keményítő
• 1 tk fehérborecet
• fél l tejszín
• 3 ek porcukor
• eper

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A fehérjéket felverjük félkemény habbá, majd innentől kanalanként hozzáadjuk a cukrot, és minden kanál cukor után két percig verjük a habot. A végére fényes, szinte vágható habot kapunk. Hozzákeverjük villával (hogy ne törjön a hab) a kukoricalisztet/keményítőt és a fehérborecetet. Egy sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk kis részletekben a habot. Sütőbe toljuk, és a hőmérsékletet visszavesszük 150 fokra, így sütjük/szárítjuk egy órán át. Ha kész, a sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, és hagyjuk így hűlni egy félórát, ezt követően már nem fog összeesni, kivehetjük a sütőből.
A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral, a tortára halmozzuk, majd rászórjuk a gyümölcsöket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top