Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? – 30 perces tippek

Egy recept apának, egy recept anyának és egy a gyerekeknek. Mindezt félórán belül elkészíthetjük, hogy mindenki boldog legyen az asztal körül.

Mit főzzek ma vacsira? – harmincperces tippekSzalonnás krumplis frittata

Hozzávalók:
 4 kisebb krumpli (újkrumplival a legjobb)
 1 evőkanál olívaolaj
 2 teáskanál friss rozmaring
1 kisebb hagyma felkockázva, vagy 1 újhagyma felkarikázva
 2 nagy gomba feldarabolva
 6 tojás
 1 gerezd fokhagyma
 1 dl tej
 3 szelet bacon felkockázva

Elkészítése:
A bacont az olajon kicsit megpirítjuk, majd beledobjuk a vékonyra felkarikázott krumplit, 10 percig sütjük, az utolsó 2 percben hozzáadjuk a rozmaringot. Közben a tejjel elkeverjük a sót, borsot és a tojást, majd hozzáadjuk a hagymát, a gombát és a fokhagymát. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tojást hozzáadjuk a krumplis szalonnához, majd betoljuk sütőbe. Fontos, hogy a serpenyő (ha abban csináljuk) ne műanyag fülű legyen. 10-15 perc alatt készre sütjük. Igény szerint sajttal megszórhatjuk.

Tejszínes paradicsomos gersli

Hozzávalók 4 személyre:
• 20 dkg árpagyöngy (gersli)
• 1 kis fej hagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 2 dl tejszín
• 10 dkg dobozos paradicsom
• negyed csokor friss petrezselyem
• 1 evőkanál olaj
• só

Elkészítése:
Az árpagyöngyöt átöblítjük. A hagymát apróra vágjuk, az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk az árpagyöngyöt. Vízzel felöntjük, sózzuk, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Mikor megpuhult, hozzákeverjük a paradicsomot, az összezúzott fokhagymát és a tejszínt. Néhány percig tovább főzzük, míg besűrűsödik. A legvégén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Párolt zöldségek és natúr húsok nagyszerű kísérője lehet.

Csokoládészalámi

Mit főzzek ma vacsira? – harmincperces tippekHozzávalók kb. 20 szelethez:
• 1 tojás
• 12,5 dkg porcukor
• 7,5 dkg puha vaj
• 7,5 dkg kakaópor
• 20 dkg darált háztartási keksz
• 10 dkg sótlan mogyoró
• 1 dl tej

Elkészítése:
A tojást a porcukorral habosítsuk fel, majd adjuk hozzá a puha vajat és a kakaóport, és habosítsuk tovább. Keverjük hozzá a darált kekszet és a mogyorót, végül a tejet is adagoljuk bele. A masszából folpackon formáljunk rudat, és szorosan tekerjük a fóliába. 1-2 órát dermesszük a hűtőben, utána szeletelhető.

Ha tetszett az összeállítás, és neked is gondot okoz a napi főzőcskézés, töltsd le a Nők Lapja Café alkalmazását, hogy mindennap biztosan megkaphasd napi tippjeinket!

Részletes leírást pedig itt találsz a letöltésről, ha véletlenül elakadnál valahol.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top