Gasztro

Mit főzzek ma vacsorára? – 30 perces receptek

Egyszerű és gyors: ez kell nekünk, mikor alig van pár percünk, mégis ennénk valami finomat! Ha Jamie-nek megy 30 perc alatt, akkor nekünk is!

Olaszos tésztasaláta

Mit főzzek ma vacsorára? – 30 perces receptekHozzávalók 4 személyre:
● 20 dkg tészta
● 12 darab koktélparadicsom
● 3 evőkanál magozott fekete olívabogyó
● 15 dkg levegőn szárított sonka (pl. prosciutto crudo)
● 5 dkg rukkola, 3 dkg fenyőmag

Az öntethez:
● 10 evőkanál olívaolaj
● 3 evőkanál balzsamecet
● 1 evőkanál reszelt parmezán
● só, frissen őrölt bors

Elkészítése:
A tésztának vizet forralunk, és az utasításnak megfelelően kifőzzük. Leszűrjük, hideg vízzel alaposan átöblítjük, majd kiterítjük egy tálcára. A koktélparadicsomokat megmossuk, félbevágjuk. Az olívabogyókat szintén félbevágjuk. A szárított sonkaszeleteket összetekerjük, majd falatnyi darabokra vagdossuk. A rukkolát megmossuk, leszárítjuk. A fenyőmagot száraz serpenyőben megillatosítjuk. Az öntetet botmixerrel egyneműsítjük, krémesítjük. A tésztát összekeverjük a paradicsommal, az olívabogyóval, a rukkolával, megszórjuk a sonkával és a fenyőmaggal. Az öntettel összeforgatjuk, tálaljuk.

Tipp: Tésztából célszerű olyat választani, ami bordázott, hogy rátapadjon az öntet, például pennét, radiatorit.

Currys sült kelbimbó kapros tejföllel

Mit főzzek ma vacsorára? – 30 perces receptekHozzávalók 2 főre:
● 80 dkg kelbimbó
● fél dl olaj
● 1 tk currypor
● fél kk só
● 1 csokor friss petrezselyemzöld
● 3 ek pirított, durvára aprított dióbél
● 2 dl tejföl
● kis csokor friss kapor
● negyed citrom leve

Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A kelbimbókat tisztítsuk meg, a külső, szennyezett leveleket távolítsuk el, a talpukat vágjuk le, majd felezzük meg a bimbókat. Az olajat keverjük össze a curryvel és a sóval. A kelbimbókat tegyük egy zacskóba, öntsük rá a fűszeres olajat, és alaposan rázzuk össze. Borítsuk sütőpapírral kibélelt tepsire, fordítsuk vágási felületükkel lefelé, majd süssük kb. 30 percig. Hagyjuk picit hűlni. A tejfölt keverjük ki, adjuk hozzá a finomra aprított kaprot, sózzuk, borsozzuk, és csepegtessünk bele egy kiskanálnyi citromlevet. A sült bimbókat locsoljuk meg pár csepp olívaolajjal, szórjuk meg a dióval és a petrezselyemzölddel, facsarjunk rá citromlevet, és így fogyasszuk.

Brokkoli-cukkini saláta, kesudiós öntettel

Mit főzzek ma vacsorára? – 30 perces receptekHozzávalók:
● 1 kisebb fej brokkoli
● 1 kisebb cukkini
● 1 kápia paprika
● néhány szelet bacon
● 10 db kesudió
● 1 gerezd fokhagyma
● kiskanálnyi porcukor vagy méz
● 20 ml fehér borecet
● 4-5 evőkanál olaj (olíva vagy repce)

Elkészítése:
Lobogó forró vízben pároljuk meg a brokkolit, szűrjük le és tegyük át egy tálba. A bacont vágjuk csíkokra és serpenyőben pirítsuk meg. A szalonna visszamaradt zsírjában süssük, grillezzük a vékony szeletekre vágott cukkinit, majd a felcsíkozott paprikát is. Halmozzuk a zöldségeket és a pirított szalonnát egy tálba, és locsoljuk meg a kesudiós vinaigrette-tel. Az öntethez turmixoljuk össze a kesudiót, a fokhagymát, a borecetet az olajat és cukrot.

Ha tetszett az összeállítás, és neked is gondot okoz a napi főzőcskézés, töltsd le a Nők Lapja Café alkalmazását, hogy minden nap biztosan megkaphasd napi tippjeinket!

Részletes leírást pedig itt találsz a letöltésről, ha véletlenül elakadnál valahol.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top