Gasztro

5 perces medvehagymás receptek

Az elmúlt hetek top keresőszava: medvehagyma. Naná, hiszen tényleg isteni, és szinte minden ételt feldob. Most szupergyors receptekkel készültünk, hogy még inkább élvezhessük friss ízét!

A medvehagyma igen felkapott alapanyag lett az elmúlt években, azt azonban a fogyasztásakor kevesen tartják szem előtt, hogy áldásos hatásait frissen fejti ki igazán. A hőkezelés révén veszít friss, fokhagymás aromájából, így most három, 5 perces medvehagymás receptet mutatok. Olyanokat, ahol a medvehagyma nyersen kerül az ételbe. És egy legyen a ráadás, ez úgyis csak 2 perces:  medvehagymás vaj, a legnagyobb kedvencünk. Kell hozzá 10 dkg lágy vaj, 2 csipet tengeri só (vagy sóvirág), valamint 10 nagyobb medvehagymalevél, amit apróra vágunk és a vajhoz keverünk. Tégelyben kihűtjük, és friss zsemlére, kiflire, kenyérre kenegetjük.

5 perces medvehagymás receptekMedvehagymás  avokádókrém

Hozzávalók:
•    1 nagyobb érett avokádó
•    1/2 lime facsart leve
•    6-8 nagyobb medvehagyma levél
•    5 ek. olívaolaj
•    Só
•    Frissen őrölt bors
•    4 koktélparadicsom

Az avokádót megtisztítjuk, magját kiszedjük. A húsát felkockázzuk, lime levével meglocsoljuk, majd az olajjal, a medvehagymalevelekkel összeturmixoljuk. A paradicsomokat megmossuk, felkockázzuk, és az avokádókrémhez keverjük. Sóval, borssal ízesítjük.

5 perces medvehagymás receptekMedvehagymás borsókrémleves

Hozzávalók:
•    60 dkg (mirelit) zöldborsó
•    1 csokor újhagyma
•    3 ek. olaj
•    15-20 levél medvehagyma
•    5 ek. tejszín
•    Só
•    Frissen őrölt bors

Az újhagymát megmossuk, felkarikázzuk, majd egy lábast felhevítünk, beleöntjük az olajat, és a hagymát megfonnyasztjuk rajta. Az újhagymához adjuk a borsót és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd a borsót puhára főzzük. Ha elkészült, leturmixoljuk, és sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a tejszínt és a medvehagymát is beleturmixoljuk. Itt már nem főzzük!
 Friss, üde, zöld krémlevest kanalazhatunk a végén, melyet tovább bolondíthatunk parmezánnal, krutonnal, grissinivel vagy pirított szalonnakockákkal.

 

Ricottás farfalle citrommal és medvehagymával

Hozzávalók:
•    40 dkg krémes ricotta
•    2 ek. mascarpone vagy sűrű tejföl
•    6 ek. olívaolaj
•    Fél kaliforniai paprika apró kockákra vágva
•    10 levél medvehagyma
•    Só
5 perces medvehagymás receptek•    Frissen őrölt bors
•    Fél citrom leve
•    40 dkg farfalle

A tésztának vizet teszünk fel, ha felforrt kifőzzük a tésztát. A ricottát a citromlével, sóval, borssal ízesítjük, majd a mascarponéval (tejföllel) elkeverjük. A kifőtt tésztát átforgatjuk a ricottával, olajat locsolunk rá, megszórjuk a paprikakockákkal és gazdagon a frissen vágott medvehagymával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top