Gasztro

Így készíts medvehagymás rántottát!

Idén az enyhe tél miatt már most elindult a medvehagymaszezon. Használjuk ki, készítsünk például medvehagymás rántottát. Hogy miért is olyan jó? Bloggerünk megmondja.

Mire is jó a medvehagyma?

Serkenti az emésztőrendszer működését. Vérnyomáscsökkentő és vérzsírszint-csökkentő hatása ismert, C-vitamin-tartalmának köszönhetően pedig javítja a szervezet ellenálló képességét. A népi orvoslás a medvehagymát termesztett társához hasonlóan felső légúti megbetegedések megelőzésére és a kialakult hurut súlyosságának csökkentésére, továbbá bélfertőtlenítő, emésztést javító tulajdonsága miatt egyes emésztési panaszok kezelésére alkalmazza. Tudományos megfigyelések szerint vérnyomáscsökkentő hatású, lassítja a koleszterinlerakódások kialakulását az érfalban, javítja a végtagok keringését.

Saját tapasztalat:

Minden napomat egy teáskanál medvehagymakrémmel kezdek, amely 93%-ban medvehagymalevelet, azon túl pedig pici sót és olívaolajat tartalmaz. A vérnyomásommal néha mérhető ingadozás, ami a stressz vagy a sok pörgés miatt kimutatható. Ritka jelenség ez nálam, korábban talán évente egyszer volt valami jele ilyesminek, és pár óra alatt el is múlt. Mivel gyógyszert szednem teljesen felesleges lett volna, így mélyebben beleástam magam a természetes és a népi gyógymódok témakörébe. Vérnyomás-csökkentésre nem tudok jobbat és egészségesebbet a medvehagymánál, akár megelőzés, akár kialakult betegség mellett ajánlom mindenkinek: kortól, nemtől, testsúlytól függetlenül.

A receptet Petra blogján találod

Medvehagyma szezon! - készítsünk hagymás rántottát

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top