Gasztro

Így is lehet! Gluténmentes reggelik

Gluténmentesen is lehet és kell is reggelizni, ezért hoztunk 3 egyszerű receptet, amelyekkel színesíthetjük étrendünket, akkor is, ha a glutén miatt a klasszikus péksütemények többségét nem fogyasztjuk.

Gluténmentes reggelikKókuszos narancsos turmix

Hozzávalók 2 adaghoz:
• 3 dl kókusztej – ha nincs, tejjel is készíthetjük
• 2 db narancs
• 2 db mandarin
• 2 evőkanál méz
• 3-4 evőkanál kókuszreszelék

A narancsot és a mandarint meghámozzuk és gerezdekre szedjük. Mindent egy mély tálba adagolunk, és botmixerrel turmixoljuk. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Gluténmentes reggelikMákos almapalacsinta

Hozzávalók 6-8 db-hoz:
• 30 dkg alma
• 8 dkg darált mák
• 4 db tojás
• 1 evőkanál olaj

A sütéshez:
• 1-2 evőkanál olaj

Az almát meghámozzuk és lereszeljük. A tojásokat elhabarjuk és az almához adjuk, majd hozzáöntjük az olajat, beleszórjuk a darált mákot és összekeverjük. Egy kisméretű serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd egy kisebb merőkanálnyi masszát elegyengetünk a serpenyőben és mindkét oldalát megsütjük, majd így járunk el a maradék masszával is.

Gluténmentes reggelikTojáskrém paprikában

Hozzávalók:
• 4 db főtt tojás
• 5 dkg puha vaj
• 1 evőkanál mustár
• 2 evőkanál natúr krémsajt
• só és bors

A tálaláshoz:
• paprika – kicsumázva, felszeletelve

A főtt tojásokat megpucoljuk és villával szétnyomkodjuk. A puha vajat kikeverjük a mustárral és a krémsajttal, majd hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük. Paprikaszeletekre kenve fogyasztjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top