Gasztro

Gyors és isteni: Házi krémtúró

Te is imádod a vaníliás krémtúrót? Van egy jó hírünk: bloggerünk segítségével elkészítheted házilag, így nem kell többet a boltit enned.

Egyeseknek meglepő lehet az összetétel, de úgy hiszem, még mindig jobb, mint ha nem is tudjuk, mi van benne. Kevésbé finnyás gyerekek szülei készíthetnek más fajta túrókrémet is, én az eredetit próbáltam rekonstruálni. És hogy hogyan is kezdődött a recept, amit kaptam? Készíts vaníliás pudingot, és keverd össze némi túróval, majd botmixeld. Nocsak, ez tök jó, nem? Mindössze az arányokkal voltak kétségeim, és úgy döntöttem, hogy a zacskós pudingpor helyett főzök egy sűrű vaníliás krémet, tojással és liszttel sűrítve. Igen, itt kérdezhetik egyesek, hogy: lisztet a krémtúróba????? Hát kóstoljátok meg, és rájöttök, hogy a végeredmény jó lesz! Több, mint jó! Hisz mégiscsak házi, nem? – írja bloggerünk.

Hozzávalók:
(kb. 4 bolti méretű adaghoz)
2,5 dl tej
1/2 rúd vanília vagy 1 tk. vaníliakivonat
3 ek. cukor
2 tojás sárgája
1 ek. (15 gramm) liszt vagy étkezési keményítő
20 dkg túró

Az elkészítés menetéről a Hahopihe blogon olvashatsz.

Házi krémtúró

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top