Gasztro

Hamis kakaó a boltokban

Rossz minőségű kakaóporral árasztották el a piacot.

Mostanáig mintegy ezer zacskó hamisított kakaó zárolását és elkobzását rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Kiemelt Ügyek Igazgatósága. A hamisítványok rendkívül jól sikerültek, a termék csomagolása csupán abban különbözik az eredetitől, hogy kisebb, fóliája fakóbb és világosabb. A zacskóban lévő kakaó egészségre nem ártalmas, ugyanakkor rossz minőségű, színe világosbarna, illata kakaóporra nem jellemző.

Forrás: nebih.hu/
Forrás: nebih.hu

A két hónapja tartó vizsgálat során a KÜI szakemberei több helyszínen is végeztek ellenőrzéseket. A múlt héten egy forgalmazónál mintegy 800 hamisított terméket találtak, de más forgalmazó helyeken is koboztak el termékeket. Az esetlegesen még forgalomban lévő termékek felderítése jelenleg is zajlik.

A 20-22 százalékos, 125 grammos “Tutti Holland kakaópor” hamisítványok elsősorban piacokon és kisebb boltokban tűnhetnek fel az alábbi LOT-számmal és minőségmegőrzési idővel: L0449 20.03.2014.

 

Forrás: nebih.hu
Forrás: nebih.hu

A Nébih kéri a fogyasztókat, hogy, ha véletlenül hamisított terméket vásárolnak, vagy hamisnak tűnő kakaót látnak kereskedelmi forgalomban, akkor értesítsék a Tutti Élelmiszeripari Kft-t, vagy jelentsék az esetet a Nébih zöld számán (80/263-244).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top