Gasztro

Bárki megkóstolhatja Ferenc pápát

Nemcsak szerethető, hanem finom is.

Csokoládéból formázták meg Ferenc pápa életnagyságú mását. A munka négy hétig tartott, s 20 szakember dolgozott rajta Mirco Della Vecchia és Paolo Moro irányítása alatt. Igyekezniük kellett a munkával, hogy január 18-ra elkészüljön a mű, az olaszországi Riminiben rendezett 35. SIGEP 2014 Nemzetközi Fagylalt, Péksütemény, Cukrászati, Sütőipari Kiállítás nyitónapjára. A csokoládészoborhoz 1,5 tonna csokoládét használtak fel, amelynek alapanyagát egy kis guatemalai társaságtól szerezték be.

A szobrot a Vatikánban is kiállítják majd, a csokoládé pedig később jótékony célokat szolgál: a Caritas Roma katolikus segélyszervezetnek ajánlották fel a készítők – akárcsak az egyházfő elárverezett Harley-Davidsonjából befolyt összeget –, az édességet a rászorultak között osztják majd szét.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top