Gasztro

Kajári és Pácsonyi főz: így készül a karácsonyi gyümölcskenyér

Ha sosem sütöttél még karácsonyi süteményt, akkor ez a te recepted. Néhány hozzávaló és egy pofonegyszerű recept.

Mandulás-mazsolás gyümölcskenyér

Hozzávalók egy félliteres formához:

  • 10 dkg vaj/margarin
  • 10 dkg kristálycukor vagy barna cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 18 dkg liszt + a formához
  • 3 tojás
  • fél dl habtejszín
  • 10 dkg kandírozott narancshéj
  • 10 dkg mandula
  • 5 dkg mazsola
  • porcukor a szóráshoz

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A szoba-hőmérsékletű vajat/margarint keverjük habosra a cukorral. Szitáljuk hozzá a sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet, adjuk hozzá az elkevert tojásokat, a tejszínt, a kockázott narancshéjat, mandulát, a mazsolát. Keverjük össze a tésztát, majd borítsuk kikent, lisztezett őzgerincformába. Süssük 35-40 perc alatt készre. Tálaláskor szórjunk porcukrot a tetejére.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top