Gasztro

Meghitt ünnepi pillanatok, egy csésze kávé mellett

A karácsonyi készülődés mindenkit izgalommal tölt el. Ahhoz, hogy tudjuk, mire vágyik a másik, figyelni kell a rezdüléseit, reakcióit, elkapni az elejtett szavakat, célzásokat... Ajándékozni nagy öröm, de még jobb szeretteinket egy különleges pillanattal meglepni, hiszen a legszebb az, ha maga az öröm az ajándék.

 

A meglepetés akkor az igazi, ha szívből jön. A karácsonyi őrületben, amikor mindenki a tökéletes ajándékot keresi, nem árt, ha egy pillanatra megállunk, és inkább szakítunk egy kis időt arra, ami a legfontosabb: hogy értékes időt töltsünk együtt szeretteinkkel, barátainkkal. Egy csésze kávé mellett felidézni a közös emlékeket, megtervezni a családi síelést vagy egy közös programot, mindennél jobban feltölt.

Egy szép kávégéppel mindenkinek örömöt szerezhetünk, hiszen nemcsak az ünnepeken, de egész évben alkalmat ad arra, hogy összehozza a barátokat, a családot, hogy élvezhessük az együttlét örömét. Az életben azonban minden élmény úgy az igazi, ha megadjuk a módját, nem csupán az ünnepekkor, de az egyszerű hétköznapokon is. A tökéletes kávéélményhez a Nespresso kínálatában számos szép, stílusos kiegészítő és készlet közül választhatunk. Hiszen mennyire játékos olyan színű kapszula formájú csészéből inni, amilyen kávét épp kortyolunk? Vagy egy szép üvegpoháron keresztül gyönyörködni a réteges latte macchiatoban?

Mostantól azonban nemcsak az otthonunkban kávézhatunk stílusosan. Azoknak a családtagjainknak, barátainknak, akik sokat vannak úton, igazán figyelmes és gondos ajándék lehet az új termo bögre, amiben bármikor magukkal vihetik kedvenc kávéjukat, ha reggel épp rohanásban vannak, vagy akár utaznak valamerre. Mindig eszükbe fogunk jutni, és jó érzéssel tölti el őket, ha ránéznek.

Egy csésze kávé mindig akkor a legfinomabb, ha azt egy számunkra kedves személy készíti el. Lepjük meg szeretteinket az ünnepek alatt egy igazán finom kávékölteménnyel. Egy csésze Mézeskalácsos Viennoise-zal igazi ünnepi hangulatot varázsolhatunk.

Mézeskalácsos Viennoise

Hozzávalók:

  • 1 l (1 szifonhoz) tejszín
  • ízlés szerint dió
  • 1 teáskanál méz
  • 1 db Dharkan Grand Cru kapszula
  • 8 cl (1 szifonhoz) mézeskalácsszirup
Kategóriadesszert
Elkészítési idő10 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Készítse el a tejszínhabot: öntse a szirupot és a tejszínt a habszifonba. Használja a két habpatront, majd hagyja 2 órán keresztül hűlni a hűtőszekrényben. Tegyen egy teáskanál mézet egy PIXIE Dharkan csészébe, majd öntsön rá egy Ristretto kávét Dharkan Grand Cru őrleményből (25 ml). Helyezze a tejszínhabot a tetejére. A kávét díszítse némi mézzel és felezett dióbéllel.

 

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top