Gasztro

Sajtmánia: 3 gyors recept

Sajttal főzni hálás feladat. Meleg, nyúlós falatok, méghozzá gyorsan. Ízbolygó legjobb sajtos receptjei következnek.

 

Csicsókakrémleves gorgonzolával, dióval

Hozzávalók:

  • pár csipet só
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 10 dkg gorgonzola
  • 10 dkg dió
  • ízlés szerint szerecsendió
  • 7 dl zöldség alaplé
  • 1 kg csicsóka
Kategórialeves
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A csicsókát megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. Egy lábast előmelegítünk, beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. A csicsókát is hozzáadjuk, felöntjük az alaplével, és puhára főzzük, majd botmixerrel leturmixoljuk. A gorgonzolát belemorzsoljuk, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A diót száraz serpenyőben megillatosítjuk, majd durvára aprítjuk, és a levesre szórva tálaljuk.

 

Spenótos-sütőtökös farfalle ricottával

Hozzávalók:

  • pár csipet só
  • 25 dkg ricotta
  • 40 dkg farfalle
  • 30 dkg spenótlevél
  • 10 dkg parmezán
  • 1 dl tejszín
  • pár csipet őrölt bors
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 20 dkg sütőtök
Kategóriaebéd
Elkészítési idő35 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A sütőtök belét felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőt előmelegítünk, beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Belereszeljük a fokhagymát, majd hozzáadjuk a spenótot. Lefedve 10 perc alatt puhára pároljuk a tököt, néha megkeverjük. Hozzáadjuk a ricottát és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. A tésztát al dentére főzzük, összekeverjük a szósszal, és parmezánnal meghintve tálaljuk.

 

Fűszeres camembert a sütőből

Hozzávalók, személyenként 1 camembert:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fehérbor
  • pár szál kakukkfű
  • pár csipet őrölt bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db camembert
Kategóriadesszert
Elkészítési idő25 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítem 200 fokra, majd az alufóliából akkora darabokat tépek, hogy a sajtok beleférjenek. A sajtok tetejét késsel kilyuggatom, majd fokhagymacsíkokat tömködök a lyukak egy részébe, a másik részébe kakukkfűágacskákat. Mindegyik sajtra lottyantok 1-1 ek olivaolajat és fehérbort, majd az alufóliát buggyosan összefogomt. Sütőbe tolom, és 20 percig sütöm. A batyukból tunkolhatjuk friss kenyérrel. Ha autentikusak szeretnénk lenni, baguettel.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top