Gasztro

Idén hamarabb jön a karácsony

Nem vicc, már most lehet kapni szaloncukrot, csokimikulást és más karácsonyi édességet.

Az egyik kaposvári diszkontáruházban már most kipakolták a karácsonyi finomságokat, pedig még október közepét sem írunk. A csokimikulásokon kívül a szaloncukrok közül is bőségesen lehet válogatni – írja a kapos.hu, közzétéve egy videót a jelenleg még bizarrnak tűnő bolti kínálatról. A portál által megkérdezett járókelők szerint korai még elkezdeni az ünnepi készülődést, s ami őket illeti, kizárt, hogy már most vesznek ezekből a termékekből.  

Képünk illusztráció - fotó: Northfoto
Képünk illusztráció – Fotó: Northfoto

A szakemberek közül is többen vitatják, szabad-e ilyen korán elkezdeni az ünnepi készülődést – jegyzi meg a portál. “Ha minél hosszabb időre húzzák ki ezeket az akciókat, várhatóan többet vásárolnak. Természetesen egyre kevesebb marad az embereknek ajándékozásra, és azt gondolják, ha ezt nem 1-2 hét, hanem 2 hónap alatt realizálják, akkor többet költenek, csak éppen az ünnep jellegét veszíti el” – vélekedik Kertész Rezső, a Kisosz (Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége) Somogy megyei társelnöke.

Az egyházak szerint ugyan fontos az ünnepi előkészület, ám korántsem ilyen hosszan.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top