Gasztro

Keresik Az év halát

Három jelölt közül dől el, melyik kapja az elismerést.

A Magyar Haltani Társaság ötödik alkalommal készül az Az év hala megválasztására. Az előző évekhez hasonlóan most is közönségszavazás dönti el, hogy három jelöltjük, a garda, a sügér és a magyar bucó közül melyik lesz jövőre a kitüntető cím birtokosa.

A korábbi években győztes nyúldomolykó, kősüllő, széles kárász és menyhal után most újabb őshonos fajok kapnak esélyt Az év hala cím elnyerésére.

Keresik az Év Halát

A garda vészesen megfogyatkozott vizeinkben. A széles körben elterjedt és népszerű sügér, amelyre a halászati jogszabályok eddig kevés figyelmet fordítottak, a horgászok kezdeményezése nyomán került a kiválasztottak közé. A természetvédők jelöltje, a fokozottan védett, példányonként 100 ezer forintra értékelt magyar bucó az utóbbi időkben néhány tisztábbá vált folyóvizünkbe is visszatért. Állománynagysága azonban még messze elmarad a megnyugtató szinttől, ezért továbbra is megkülönböztetett figyelmet igényel.

Bárki leadhatja voksát a társaság honlapján egészen december 31-éig, az eredményhirdetés 2014. január 1-jén lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top