Gasztro

Itt a szivárványszínű kukorica!

Olyan, mintha színes üvegből lenne, mégis meg lehet enni.

Egy indián származású gazda, Carl Barnes összegyűjtötte a földjén azokat  kukoricákat, melyeken szokatlan színű szemeket talált, majd ezek keresztezésével – génmódosítás nélkül – több éves munkával kísérletezte ki ezt az új kukoricafajtát, melyen szinte minden kukoricaszem más és más színű.

A gazda nem sokkal a halála előtt egy barátjának adta a különleges kukorica magjait, és arra kérte, hogy indítsa be a termesztést. A kukoricát végül az amerikai Arizona államban kezdte termeszteni egy kisvállalkozás. „Meg voltam döbbenve. Soha, senki nem látott még ilyen kukoricát azelőtt” – mesélte a vállalkozás vezetője. A magokat aztán egy non-profit szervezet kezdte árusítani, melynek célja, hogy megőrizze az indiánok mezőgazdasági örökségét.

A vásárlók rövid idő alatt el is kapkodták az első szállítmányt a speciális magokból. A legtöbben ajándékba adják, vagy dísznövényként ültetik a kukoricát, mely egyébként emberi fogyasztásra is alkalmas, igaz, elsősorban nem főve, hanem pattogatott kukorica vagy a belőle előállított kukoricaliszt formájában.

Képek: Guzelian
Képek: Guzelian

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top