Gasztro

Feltalálták a konyhai tojásszétválasztót

Kezdőknek is gyerekjáték szétválasztani a sárgáját a fehérjétől ezzel az új találmánnyal, ami olyan, mint egy nagy, színes pipetta.

Kezdő háziasszonyoknak és férfiaknak gyakran jelent kihívást a fehérje és a sárgája szétválasztása, ezért a fifikásabbak különféle trükköket eszelnek ki, amivel meg lehet könnyíteni a műveletet. Korábban bemutattunk egy módszert, aminek a lényege, hogy egy félliteres műanyag flakonnal szippantják fel a tálba kiütött tojásból a sárgáját.

A 90 éves nagypapának is megy

Most ehhez született egy profi eszköz is, amivel már gyakorlás nélkül is azonnali sikereket érhetnek el a gyakorlatlanabb főzőcskézők, írja a Daily Mail. A Yolkr nevű találmány olyan, mint egy nagy pipetta, és ugyanúgy kiszippantja a sárgáját a tálból, sőt biztonságosan meg is tartja a sárgájákat, amíg fel nem használjuk őket.

Feltalálták a konyhai tojásszétválasztót

A kezelése annyira egyszerű, hogy az új-zélandi feltaláló 90 éves nagypapájának is elsőre sikerült. A találmányt egyébként a feltaláló egy barátja ihlette, aki annyit bénázott a szétválasztással, hogy elkezdtek gondolkozni egy áthidaló megoldáson. Az árát azért megkérik, majdnem hatezer forintért lehet majd kapni Angliában.

Működésben a Yoklr:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top