Gasztro

Gyereknap: 3 szuper fogás kicsiknek

Ha gyereknap, akkor a legkisebbek megérdemelnek egy olyan menüt, amit tényleg nekik készül, persze attól még mi, felnőttek is imádni fogjuk.

Zöldséges-sonkás frittata muffinformában

Hozzávalók 2 felnőtt és 2 gyerekadaghoz:

  • ízesítéshez só
  • fél db salátacukkini
  • 2 szál újhagyma
  • 5 dkg parmezán
  • ízesítéshez őrölt bors
  • 1 csokorí petrezselyem
  • 1 szál sárgarépa
  • 6 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 10 dkg füstölt sonka
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Az újhagyma szárát levágjuk, vékonyra karikázzuk. A salátacukkinit és a sárgarépát megmossuk, almareszelőn lereszeljük, a sonkát felkockázzuk. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejfölt, a zöldségeket, a sonkát, ráreszeljük a sajtot, belekeverjük a felaprított petrezselymet. Jól elkeverjük. Hagyományos fém muffinsütőt papírkapszlikkal kibélelünk (szilikonos muffinsütő is jó), elosztjuk benne a tojásos masszát. 30 perc alatt pirosra sütjük.  

Epermisu

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 3 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 50 dkg eper
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 4 evőkanál nádcukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 20 dkg babapiskóta
  • 1 rúd vaníliarúd
Kategóriadesszert
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A tojássárgáját eldolgozzuk a keményítővel, majd hozzáadjuk a tejet, a felhasított vaníliarúd kikapart magjait és a cukrot. Felfőzzük és besűrítjük. Ha langyosra hűlt, belereszeljük a citrom héját, majd hozzákeverjük a mascarponét. Az eper háromnegyedét apró kockákra vágjuk, a krémbe keverjük. A maradékkal díszítjük. Poharak aljára babapiskótát fektetünk, rákanalazunk az epres krémből, majd ismét babapiskóta és krém jön, a tetejére végül eper kerül. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.

 

 

Paradicsomleves krutonnal és sajttal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 teáskanál cukor
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 4 szelet (szikkadt, héj nélküli) kenyér
  • fél db zellergumó
  • 1 csokor bazsalikom
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • ízesítéshez őrölt bors
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • ízesítéshez só
  • 1,5 dl paradicsomlé
Kategórialeves
Elkészítési idő35 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, kés lapjával megroppantjuk, finomra vágjuk. Az olajat felhevítjük, majd a hagymát megfonnyasztjuk benne. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd a paradicsomlevet. A zellert megpucoljuk, felkockázzuk, a leveshez adjuk. Addig főzzük, míg a zeller megpuhul. Leturmixoljuk. Sóval, borssal és a cukorral ízesítjük. A bazsalikomot is beleturmixoljuk. A kenyerek héját levágjuk, majd kis kockákra vágjuk. A vajat felolvasztjuk, ebben megpirítjuk a kenyérkockákat. A sajtot lereszeljük, majd a krutonnal együtt a levesre szórjuk.

A receptek a Nők Lapja Konyhában jelentek meg! Fizess elő rá te is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top