Mi így szeretjük: békebeli házi sütemények

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Hogy vajon mi lehet a vidékies, házi sütemények népszerűségének titka? Összeállíthatóságuk egyszerűsége, az ízek gazdagsága, vagy hogy a legtöbb alapanyag ott lapul a kamrában, beszerezhető a kertből? Egy biztos, egy jó kis házi krémes, réteges, tepsis süteménynek nincs párja!

Kókuszos, kávés szelet

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál liszt
  • 20 dkg cukor
  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg kókuszreszelék

Krém:

  • 2 evőkanál liszt
  • 12 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg margarin
  • 0,5 dl kávé

Teteje:

  • 100 g (tortabevonó) étcsokoládé
Kategória desszert
Elkészítési idő 40 perc
Nehézségi szint közepes
Kókuszos, kávés szelet

Elkészítés

A kávés krémhez keverjük el a tojások sárgáját a liszttel, cukorral, kávéval és a tejjel. Állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre, majd hűtsük le langyosra és dolgozzuk össze a margarinnal is. Simítsuk a kókuszos tészta tetejére, és vonjuk be csokimázzal. Ehhez egy evőkanál vízzel olvasszuk meg a tortabevonót, és kenjük a krém tetejére. Hűtőben pihentessük, hogy az ízek összeérjenek.

Egyszerű diós szelet

Hozzávalók:

  • 16 dkg (rétesliszt) liszt
  • 16 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 16 dkg darált dió
  • 16 dkg margarin

Krém:

  • 4 db tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
Kategória desszert
Elkészítési idő 40 perc
Nehézségi szint közepes
Egyszerű diós szelet

Elkészítés

Közben keverjük el a tojássárgákat a porcukorral, majd öntsük a forró sütemény tetejére. Csökkentsük le a sütő hőfokát és 5 percre tegyük vissza a sütőbe, hogy a máz rászáradjon.

 

Isteni szelet

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 5 dkg kakaópor

Krém:

  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 15 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1-2 evőkanál rum

Teteje:

  • 100 g étcsokoládé
Kategória desszert
Elkészítési idő 40 perc
Nehézségi szint közepes
Isteni szelet

Elkészítés

 

Verjük fel kemény habbá a tojásfehérjéket a cukor felével. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóporral. Robotgéppel keverjük krémesre a tojássárgákat a cukor másik felével, majd forgassuk össze a tojások felvert habjával. Ezután adjuk hozzá a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet is. Tegyük egy közepes méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe. Úgy 180 fokra előmelegített sütőben süssük tűpróbáig, vagyis kb. 20 percig.

Ezalatt főzzük sűrű krémmé a tejet a liszttel. Tegyük félre hűlni, majd adjuk hozzá a margarint, a cukrot, a diót és egy kevés rumot. Amikor jól kihűlt, kenjük a tésztára. Fedjük be csokimázzal, ehhez egy evőkanál víz hozzáadásával olvasszuk meg az étcsokoládét gőz fölött, és kenjük a krém tetejére.

Címkék: sütemény
Hozzászólások

T25 2012-12-31 11:25

Talán még az is a titok, hogy ha véletlenül megég a piskóta, akkor készítek inkább egy másikat, és nem az égettet töltöm be krémmel, mint egyes cukrászok. Plusz a krémet nem csak egy liter zselatinnal lehet összeállítani, mert anélkül még talán egy kis íze is van a süteménynek.

Torolt_felhasznalo_959153 2012-12-30 11:51

Ennyi. Pont.

lewega 2012-12-30 08:05

Szerintem az a titka a házi süteményeknek, hogy az van benne, ami kell, és nincs telirakva ízfokozókkal és mindenféle oda nem való dologgal.

Nők Lapja Cafe 2012-12-30 08:05

Hogy vajon mi lehet a vidékies, házi sütemények népszerűségének titka? Összeállíthatóságuk egyszerűsége, az ízek gazdagsága, vagy hogy a legtöbb alapanyag ott lapul a kamrában, beszerezhető a kertből? Egy biztos, egy jó kis házi krémes, réteges, tepsis süteménynek nincs párja!

Nők Lapja Café: Mi így szeretjük: békebeli házi sütemények