Gasztro

Nyáridéző süti: ananászos-kókuszos kuglóf

Gyorsan készen van, ellenállhatatlan és a nyarat hozza el a szürkeségbe. Kell ennél több? Süsd meg még ma este!

Krémes, gyümölcsös és friss, nekünk ez kedvenc kuglófunk.

Ananászos-kókuszos kuglóf

Hozzávalók:

  • 14 dkg + a formához liszt
  • 1 csipet só
  • 3 db tojás
  • 2/3 csomag sütőpor
  • 3 dkg kókuszreszelék
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg + a formához margarin
  • 15-20 dkg (lehet friss vagy konzerv is) ananász

Máz:

  • 9 dkg kókuszreszelék
  • 6 dkg porcukor
  • 6 dkg margarin
  • néhány csepp kókuszaroma
Kategóriadesszert
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

 

A margarint a porcukorral és a tojásokkal kihabosítjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval és a kókuszreszelékkel, majd a tojásos masszához keverjük. Végül a feldarabolt ananászt is hozzáadjuk. A margarinnal kikent-kilisztezett formát maximum háromnegyedig töltjük a tésztával, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 45 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Amikor langyosra hűlt, a formából kiborítva hagyjuk teljesen kihűlni.

A mázhoz a margarint, a porcukrot, 4 dkg kókuszreszeléket és az aromát először simára keverjük, majd géppel kihabosítjuk, és bevonjuk vele a kuglófot. Alaposan megszórjuk a maradék 5 dkg kókuszreszelékkel, hogy a mázba tapadjon.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top