Gasztro

Hizlalnak a főzőműsorok?

Hiába főz egészséges ételeket a képernyőn Jamie Oliver, a csokis finomságokat kívánjuk meg közben egy kutatás szerint.

Hízlalnak a főzőműsorok?Lehet, hogy Jamie Oliver az egészséges ételek szószólója, de ha sokat nézzük, ahogy a konyhában ügyeskedik, könnyen megkívánhatunk egy kis nassolnivalót. Legalábbis ezt állítják amerikai tudósok, akkor egy kísérlettel tesztelték le, hogyan hatnak ránk a főzőműsorok, írja a Daily Mail.

A jelentkezőket leültették a tévé elé, és adtak nekik egy tál sajtos rágcsálnivalót, egy tál csokis nassolnivalót és egy tál nyers répát. Ezután két csoportra osztották őket, egy részük főzőműsorokat nézett, a többiek természetfilmeket.

Cápatámadástól nem nő az étvágy

Akik a főzőműsorok előtt ültek, a csokis finomságokból fogyasztották a legtöbbet, de akik a természetfilmeket nézték, azok egészségtudatos tévénéző módjára a répát ropogtatták. Az sem számított, ha a tévében a szakácsok egészséges ételeket főztek.

Mondjuk ettől még lehet, hogy másnap a tévénézők meg is főzik azt a kalóriaszegény fogást. Azt viszont nem csodáljuk, ha a másik csoport nem éhezett meg annak a látványától, ahogy egy anakonda elfogyasztja az ebédjét. Valószínűleg a krimisorozatok a legideálisabbak fogyókúrázóknak, hiszen kifejezetten elmegy az ember étvágya attól, ahogy néha az áldozatok belső szerveit pakolásszák a képernyőn. Még szerencse, hogy állítólag a magyar nők ezeket a filmeket szeretik a legjobban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top