Gasztro

Álomreggeli 10 perc alatt

Valami különlegeset szeretnél reggelire, de nem szeretnél 10 percnél több időt tölteni a konyhában? Ezt a receptet imádni fogod.

A reggeli elkészítéséhez szükséged lesz egy muffinsütőre, mélyedésenként egy tojásra, szalonnára, virslire, reszelt puha sajtra és zöldfűszerekre.

Álomreggeli 10 perc alatt

 

Álomreggeli 10 perc alatt

Álomreggeli 10 perc alatt

Hozzávalók:

  • 1 mélyedésenként tojás
  • pár szelet szalonna
  • ízlés szerint (puha) reszelt sajt
  • ízesítéshez zöldfűszer keverék
  • pár darab virsli
Kategóriareggeli
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A sütőket egyesével béleld ki szalonnával vagy virslivel, a szalonnát elő is sütheted, nem árt neki, de akkor lehet, hogy 5 perccel hosszabb lesz az elkészítés menete.

A mélyedésekbe üss tojást, ha nagyon kicsik lennének a tojások, akkor egybe akár kettő is mehet. Majd a tetejüket szórd meg apróra vágott zöldfűszerrel. Nem kell nagyon cifrázni, petrezselyem tökéletes lesz. A virsliket sózd, a szalonnás elég sós lesz anélkül is. Ha gyerekek nem bánják, akkor mehet rá egy kevés bors is. 

A tetejüket szórd meg sajttal, jó bőven. Az sem baj, ha a konyhai maradékokat szedegeted össze.

200 fokos sütőben süsd őket addig, ameddig a sajt el nem olvad. Ha pirosra sül a sajt, a tojás keményre sül, így azonban finom krémes lesz.

Friss kenyérrel az igazi, de főzelék feltétjeként is isteni. 

 

 
Álomreggeli 10 perc alatt
Álomreggeli 10 perc alatt
Álomreggeli 10 perc alatt

Fotók forrása: pinterest

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top