Gasztro

Hogyan készítsünk házi bacondzsemet?

A szalonna megfelelő csomagolásban és formában igenis képes a reggelizőasztal egyik legelegánsabb indulója lenni. Jöjjön egy recept azoknak, akik bár baconpártiak, szívesen fogyasztanák pikáns dzsemként is.

A sertés hátából, oldalából vagy akár hasából készülő húsos baconnél kevés intenzívebb ízélmény létezik egy kiadós reggeli során. Az alábbiakban azoknak mutatunk egy izgalmas, sós-édes receptet, akik a húsos szalonnát kenhető, dzsemes verzióban is kipróbálnák, és az eper-, barack- és egyéb lekváros üvegek sorában szívesen látnak egy húsos finomságot is. A valódi lekvárhoz hasonlóan jól passzol a hagyományos kenyérhez, pirítóshoz, de keksszel is ehetjük, sőt hal, csirke, steak vagy akár grillzöldség mellé is tálalhatjuk.
 

Pikáns bacondzsem

Hozzávalók:

  • 1-1/2 csésze cukor
  • 1/2 csésze (felaprított) mazsola
  • 16 szelet bacon
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál (fekete) bors
  • 1 csésze almalé
  • 1 evőkanál instant kávé
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

1. Öntsük az olajat egy serpenyőbe, majd közepes lángon hevítsük fel. Amikor már elég forró, fektessük bele a baconszeleteket és süssük ki őket.
2. Körülbelül 10 perces sütés után szedjük ki a bacont, és itassuk fel az zsírját, majd a húsrészt kockázzuk fel apróra.
3. Tegyük vissza a serpenyőbe, adjuk hozzá az almalevet, a cukrot és a mazsolát, és kezdjük el melegíteni.
4. Amikor már forr, jöhet hozzá a fekete bors és a kávé.
5. Jól keverjük össze, majd vegyük le a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni (a kiolvadt zsírból ízlés szerint hozzáadhatunk).
7. Tálaljuk hidegen.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top